connecting to livestream.comLivestream wat is dat?

Streaming is een techniek waarbij een audio- of videobestand via het internet direct beluisterd of bekeken kan worden, zonder het eerst te downloaden. Dit wordt ook wel on-demand genoemd. Livestreaming gaat nog een stapje verder: hierbij vindt het materiaal dat geplaatst wordt, ook live plaats. Een livestream is dus enorm geschikt voor bijvoorbeeld evenementen, festivals en sportwedstijden. Ook wordt een  livestream weleens ingezet voor een uitvaart wanneer familieleden niet aanwezig kunnen zijn op de plechtigheid. En er zijn veel meer situaties te bedenken waar u uw livestream voor zou kunnen gebruiken.

Hoe werkt een livestream?

Om een livestream te laten werken, zijn er vier stappen nodig. Als eerste moet het evenement uiteraard gefilmd worden, op het evenement zelf zijn dus camera’s nodig. De beelden moeten omgezet worden naar een digitaal formaat, dat gebeurt via een zogenaamde encoder.  Als derde is er een server nodig. De encoder stuurt het materiaal door naar deze server. Als laatste is er nood aan een zogenaamde player,  al deze hardware en software heeft AV Product van der Heide tot zijn beschikking. Wij kunnen voor u de stream verzorgen.

Wanneer er geen internet op de locatie istooway dish 488

Via de satelliet is het mogelijk om overal in Europa een internetverbinding te realiseren, zowel voor bedrijven als particulieren. Een groot voordeel is dat internet via de satelliet overal beschikbaar is en u dus al op heel korte termijn kunt genieten van een volwaardige breedband internetverbinding. Met een schotel en een router
(met eventueel een WiFi mogelijkheid) kunt u in geheel centraal Europa direct online zijn. De geboden snelheid is momenteel maximaal 20 Mbps download en 6 Mbps upload, ruim voldoende om video’s te bekijken, te emailen en te livestreamen. Ook deze dienst kunnen wij leveren

Wanneer maak je gebruik van een livestream?

Livestreams worden vaak gebruikt voor muziekfestivals. Een goed voorbeeld hiervan zijn de livestreams van Ultra, een van oorsprong Amerikaans feest dat nu ook in de rest van de wereld zijn opmars maakt. Maar ook ander soort evenementen gebruiken livestreams. Denk bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden of boksgala’s. Zelfs Alphen Culinair had in 2014 een livestream. Livestreams kun je gebruiken als een vorm van marketing. Dit zie je vooral bij de muziekfestivals terug. Door mensen een kijkje te laten nemen op je festival, willen ze er volgend jaar ook bij zijn. Het werkt ook dienstverlenend. Zo worden persconferenties ook wel eens live gestreamd, zodat iedereen die niet in de buurt van een televisie is, toch belangrijk nieuws mee kan krijgen. Om te beslissen of je een livestream nodig hebt, kun je jezelf een aantal vragen stellen.Waar wil ik het voor gebruiken, voor wie wil ik het gebruiken, en wat wil ik er mee bereiken? Je wilt met een livestream zoveel mogelijk kijkers trekken, op die manier zie je ook het beste resultaat. Een cateraar voor bejaardentehuizen kan dus beter geen gebruik maken van livestreams, maar als je een belangrijk sportevenement organiseert met maar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar, is het wel weer heel interessant.

Voor meer informatie voor livestreams van diverse evenementen, uitvaart, kerkdiensten ……….
Neemt u vrijblijvend contact met ons op.